12 Oktober 2022

Ontwikkelen, besturen en beheren van infrastructuurnetwerken

Met ruim 100 specialisten ontwikkelen, besturen en beheren wij infrastructuur netwerken in telecom en energie. Maar wat doen we dan precies?

Scroll

Werken aan het netwerk van morgen | Blog 1

Geschreven door: Justin de Bolster – Partner en Manager Strategy & Business Development bij INNSO. Datum: 12-10-2022.

Met ruim 100 specialisten ontwikkelen, besturen en beheren wij infrastructuurnetwerken in telecom en energie. Maar wat houdt dat precies in? In deze tweede INNSO blog nemen we je mee in onze wereld waarin we elke dag met plezier de uitdagingen aangaan. Je krijgt antwoord op bovenstaande vraag en meer inzicht in onze organisatie.  

In de vorige blog werd duidelijk wat infrastructuurnetwerken precies zijn. In deze blog borduren we hierop voort door de levenscyclus van infrastructuurnetwerken toe te lichten; ontwikkelen, besturen en beheren.

Fases

De projecten waar INNSO aan werkt kunnen we onderverdelen in projecten waarbij volledig nieuwe (delen) netwerken worden ontwikkeld, gebouwd en beheerd en die waar modernisaties of reconstructies plaatsvinden. Bij beide zijn de activiteiten die INNSO verricht weer in te delen in de fases waar het netwerk zich in bevindt; de ontwikkeling, de bouw en het beheer. De levenscyclus kan zich blijven herhalen indien de netwerken of haar onderdelen moderniseren. Er wordt een herontwerp gemaakt (ontwikkelen), de aanpassing wordt gebouwd/aangelegd (besturen) en deze moet opnieuw in beheer worden genomen (beheren). Net zolang totdat een netwerk of onderdeel volledig afgebroken is.   

Specialisatie

INNSO is gespecialiseerd in het uitvoeren van activiteiten in de fase van ontwikkeling en beheer. In de bouwfase is INNSO niet actief op het gebied van de uitvoering zelf (het daadwerkelijk bouwen, monteren, graven etc.) maar wel in de besturing ervan. Met programma-, projectmanagers en coördinatoren besturen we de processen en partijen in aanleg en bouw. 

INNSO doet er alles aan het eindproduct technisch, juridisch en commercieel te borgen

Ontwikkeling van infrastructuurnetwerken betreft alle activiteiten die nodig zijn om uiteindelijk te kunnen bouwen, zowel voor nieuwbouw als modernisaties. Denk hierbij aan het ontwerp (engineering) op hoofdlijnen van een gebied tot detailontwerp, verkrijgen van de juiste vergunningen, verwerven van daken en gronden om de constructies, kabels en leidingen te mogen hebben en houden. Maar ook activiteiten als de juridische borging op privaat- en publiekrechtelijk gebied, omgevingsmanagement voor afstemming met (gemeentelijke) instanties en andere belanghebbenden (stakeholdermanagement). Alles om ervoor te zorgen dat we een eindproduct kunnen opleveren, dat technisch, juridisch en commercieel geborgd is om vervolgens te kunnen bouwen/aanleggen.

Relaties beheren

Bij INNSO beheren we infrastructuurnetwerken op het relationele en contractuele vlak. Waar andere partijen technische storingen op afstand of ter plaatse verhelpen, onderhoudt INNSO de relaties die met partijen in de ontwikkelings- en bouwfase zijn gelegd. Deze relaties hebben vaak een juridische en/of commerciële inslag, omdat er overeenkomsten en/of vergunningen aan ten grondslag liggen. Hierdoor hebben beide partijen verplichtingen naar elkaar die nageleefd dienen te worden, waarop INNSO toeziet en actief beheer voert. Tevens kunnen er altijd vragen, problemen of zorgen ontstaan die via onze Service Desk binnenkomen en die wij of partners vervolgens beantwoorden of verhelpen.

Heb je een vraag of opmerking over deze blog? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten? Lees hier alles over de ontwikkelingen in het netwerk van morgen.

Blogs

Volg ons op LinkedIn

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, verhalen, projecten en vacatures van INNSO door ons te volgen op LinkedIn.

LinkedIn